vrijdag 23 november 2012

Welkom!

Ten eerste heet ik iedereen welkom bij deze blog, voor zover latere mensen dit zullen lezen. Wij zijn Wolvgame, een groep van vijf (inmiddels vier) gamedevelopers, voor zover we ons dat kunnen noemen. Op het moment zijn we bezig met ons eerste project dat tevens opgedragen is door onze studie. Dit project was voor het revampen van een retrogame.

De game die we hebben uitgekozen om te revampen is het eeuwenoude Space Invaders! Deze overgrootvader van alle schmups (shoot 'em ups) is niet alleen gaaf om aan te werken maar ook zeker leuk. De ideeën om het naar onze tijd te brengen kwamen vrijwel meteen. Na lang beraad hebben we gekozen om het rythm based te maken met stembesturing, en als we tijd hebben doen we een soort van extra derde dimensie erbij om het nog eens wat moeilijker te maken.

Zoals al eerder uitgelicht in de eerste alinea zijn we met een man minder dan eerst. Jeroen moest helaas ophouden met de studie, dit was geheel zijn eigen keuze en hij vind dit zeer jammer. Wel heeft hij toegezegd de muziek te maken voor de game, ik kijk er nu al naar uit!

Omdat we nog bezig zijn met analyse zijn we eigenlijk nog niet echt begonnen met het bouwen van het eerste werkende prototype. Maar dat zal snel veranderen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten